1. Az alapanyagok tisztasága

Az ICL minőségbiztosításának alappillérei

… és hogy járul hozzá mindehhez az alapanyagok tisztasága? 

Mivel a termesztés során nagyon sok a változó tényező, fontos, hogy legalább a tápanyagutánpótlás biztosított és biztonságos legyen. A siker érdekében az ICL ötvözi a szaktudást, több évtizedes tapasztalatot, innovatív technológiákat, így biztosítva termékeivel:

  • kiszámítható teljesítményt
  • minőségi terményt
  • magas hozamokat

A gyártók nyújtotta színvonal szabja meg a termények minőségét is 

Az ehhez szükséges adottságok között is legfontosabb az alapanyagok tisztasága, minősége. Így cikksorozatunk első részében ezt taglaljuk.

Az elmúlt években a felvevőpiac egyre érzékenyebbé vált a növényi termékekben található maradványokra, szennyeződésekre. Az ezzel kapcsolatos szabályozások is egyre szigorodnak. Elengedhetetlenül szükséges, hogy a termelés is igazodjon a lakosság magasabb igényeihez, csökkentve az olyan káros maradványok, mint a perklorátok, nehézfémek és hasonló szennyeződések mennyiségét.

A termelőknek nem árt részletesen tájékozódniuk a termeléshez felhasznált input anyagokkal, például műtrágyákkal kapcsolatosan. Az eladásra kínált termék minőségét, a növények egészségét ugyanis nagyban befolyásolja a kijuttatott anyagok tisztasága.

A szennyezőanyagok csökkentésével egészségesebb környezet, egészségesebb termények állíthatóak elő 

Napjainkban egyre fontosabbá válik az egészség, egészségeség. A műtrágyázás elterjedt művelet, de egyáltalán nem mindegy, milyen termékeket választunk. Az ICL Specialty Fertilizers képes a mai modern gazdaságok minden igényét magas minőségű, megbízható termékeivel kielégíteni. Saját foszfát- és káliumbányáinkban bányászott nyersanyagtól a készre csomagolt termékig, folyamatos minőségellenőrzést végzünk a gyártás során. Azok az alapanyagok, amelyeket nem magunk állítunk elő, gondosan kiválasztott gyártóktól származnak, ahol rendszeresen ellenőrizzük a gyártási folyamatokat. Így minden, általunk felhasznált alapanyag megfelel a REACH szabályzásoknak.

Kiváló minőségű terményekhez elengedhetetlen a veszélyes szennyezőanyagok (például nehézfémek) kizárása.

Fontos ügyelni arra is, hogy rendszeres öntözéssel és alapműtrágya használatával nem mindig nyújtunk teljes körű táplálást.

Ez azért van így, mert

  1. nem minden öntözővíz egyforma, az oldott elemek aránya eltér
  2. minden növénykultúrának specifikus igényei vannak, amelyek a növekedés folyamán természetes módon is változnak.

Ezért javasolt felülkezelésként a vízbenoldható tápoldatok illetve lombtrágyák helyzet által megkívánt használata is.

Az ICL Specialty Fertilizers termékcsaládjai különböző összetételű, rugalmasan kombinálható, magas tisztaságú műtrágyákat kínálnak

  • Rugalmas felhasználás: igazítsa a tápanyagutánpótlást a növények változó igényeihez, talajkondícióhoz, időjárási körülményekhez. Termékcsaládjaink különböző felhasználási módú, különböző összetételű műtrágyákat tartalmaznak, a portfólióból minden termesztési igényre találunk megfelelő megoldást!
  • Tisztaság: A termékekben található szennyezőanyagok mennyisége szinte kimutathatatlanul alacsony, köszönhetően a minőségi alapanyagoknak és azok professzionális feldolgozásának.
  • Exkluzív: egyedi összetételű termékek, specifikus igényekhez

 

, featured image

Érdekesnek találta cikksorozatunkat?

1. Kollégáink felkeresik a termelőket egy, egyedi igényekre szabott, részletes táplálási program kialakításához.

Kollégáink elérhetősége

, featured image

Töltse le legújabb katalógusainkat!

2. Töltse le legújabb katalógusainkat! Ismerje meg az ICL Specialty Fertilizers által alkalmazott technológiákat, széles termékkínálatunkat.

Katalógusok megtekintése

, featured image

Ez a minőségbiztosításról szóló cikksorozatunk első része

3. Ez a minőségbiztosításról szóló cikksorozatunk első része. Hírleveleink segítségével, értesülhet következő témáinkról is!

, featured image

Személyre szabott szaktanácsadással segítjük a termelőket.

4. Személyre szabott szaktanácsadással segítjük a termelőket. Kérjen ingyenes szaktanácsot on-line!

A cikksorozat további részei

, post image

5. Kipróbált minőség, bizonyított eredmények

A műtrágya tesztek eredménye: beigazolódott hatékonyság a növénytermesztésben.

, post image

2. Minden elvárásnak megfelelő széles kínálat

A különféle fajtáknak eltérő tápanyag igényei nagymértékben függnek nem csak a specifikus fajtáktól, de az aktuális időjárástól, termelési praktikáktól és az öntözővíz minőségétől is. Ezért alapműtrágya választásánál is fontos, hogy az egyedi igényeket leginkább kielégító, flexibilis terméket válasszunk.

, post image

3. Szaktanácsadás az optimális termeléshez

Területi szakértőink kiemelt figyelmet fordítanak vásárlóinkra, országszerte kapcsolatban állnak felhasználóinkkal, hogy tanácsot, segítséget nyújtsanak.

, post image

4. Leghatékonyabb technológiáink: magasabb hozam, kevesebb veszteség

Technológiáink az optimális táplálásért: magasabb hozam, kevesebb ráfordítás.

, post image

6. A gyártó felelőssége

A mezőgazdaságban nagyon sok a változó tényező, fontos, hogy legalább a tápanyagutánpótlás biztonságos legyen.