4. Leghatékonyabb technológiáink: magasabb hozam, kevesebb veszteség

Az ICL minőségbiztosításának alappillérei

Az ICL által fejlesztett különféle technológiák lehetővé teszik a tápanyag feltáródásának optimalizálását, hatékonyságát. Kevesebb műtrágya is elegendő, mégis magasabb minőséget és hozamot érhetünk el a pontos táplálásnak köszönhetően. Így csökken a környezetre gyakorolt hatás is, hiszen kevesebb az elszivárgás, ritkábbak a kezelések és csökken a csomagolóanyag mennyisége is.

A WEF (World Economic Forum) globális, regionális és iparágakra lebontott stratégiáihoz minden évben kiemel egy-két olyan technológiát, amely jelentős előnyökkel járna a társadalom és a gazdaság számára. Legújabb riportjukban az ICL “okos műtrágyáit”, ezeket a környezetkímélő, magas hatékonyságú termékeket emelték ki, mivel ezek “piacvezető termékek, amelyek lehetővé tennék a gazdák számára a fenntartható hozamnövekedést”. A WEF jelentés szerint is “(ezek a termékek) biztosítják, hogy jelentősen több tápanyag jusson el ténylegesen a növényekhez, ezzel kevesebb termék használata mellett is magasabb hozam realizálható.”

Az ICL Specialty Fertilizers 4 egyedülálló technológiát ajánl a hatékony termelésre törekvő vállalatoknak.

Technológiák


M77 kelátcsomag: a vízoldható műtrágyák optimális felszívódásért és hasznosulásért.

Az M77 formula olyan összetevők keveréke, amely 100%-ban biztosítja a makro-, mezo- és mikroelemek felvételét, és így létfontosságú folyamatokat indít be, illetve stimulál.

»

Burkolt, szabályozott tápanyagleadás: veszteségek nélkül, a növény szükségleteihez igazodva, featured image

Burkolt, szabályozott tápanyagleadás: veszteségek nélkül, a növény szükségleteihez igazodva

A szabályozott tápanyagleadási technológia lényege egy olyan burkolat, amely fokozza a tápanyag-felhasználás hatékonyságát. A tápanyagok kioldódási sebessége a talajnedvességtől és a hőmérséklettől függ, így a hatástartam előre kiszámítható.


PeKacid technológia: hatékonyabb tápoldatozás, optimális felszívódás

A PeKacid technológia egy ICL szabadalom. A PeKacid tartalmú műtrágyák kiválóan oldódnak, savazó hatásuk révén javítják az öntözővíz minőségét és segítik a tápanyagok felszívódását. A termék használatával megelőzhetőek vagy megszüntethetőek az öntözőrendszer illetve a fúvókák lerakódásai.

»


Talajkondícionálók: a hatékony vízgazdálkodásért

A H2Flo, H2Gro illetve H2Pro termékek az ICL által fejlesztett talajnedvesítőszerek, melyek megkönnyítik a víz mozgását a talajban ezzel jelentősen növelve az öntözés hatékonyságát. Használatával a szükséges vízmennyiség jóval lecsökkenthető.

»

Kutatóinknak hála a termékeink által nyújtott tápanyagok valóban hatékony módon hasznosulnak

, featured image

Kérjen ingyenes szaktanácsot!

hogy megtudja, az Ön egyedi körülményei mellett melyik termék és technológia lenne leghatékonyabb.

Kattintson ide!

A cikksorozat további részei

, post image

1. Az alapanyagok tisztasága

Az eladásra kínált termék minőségét, a növények egészségét nagyban befolyásolja a kijuttatott anyagok tisztasága.

, post image

5. Kipróbált minőség, bizonyított eredmények

A műtrágya tesztek eredménye: beigazolódott hatékonyság a növénytermesztésben.

, post image

2. Minden elvárásnak megfelelő széles kínálat

A különféle fajtáknak eltérő tápanyag igényei nagymértékben függnek nem csak a specifikus fajtáktól, de az aktuális időjárástól, termelési praktikáktól és az öntözővíz minőségétől is. Ezért alapműtrágya választásánál is fontos, hogy az egyedi igényeket leginkább kielégító, flexibilis terméket válasszunk.

, post image

3. Szaktanácsadás az optimális termeléshez

Területi szakértőink kiemelt figyelmet fordítanak vásárlóinkra, országszerte kapcsolatban állnak felhasználóinkkal, hogy tanácsot, segítséget nyújtsanak.

, post image

6. A gyártó felelőssége

A mezőgazdaságban nagyon sok a változó tényező, fontos, hogy legalább a tápanyagutánpótlás biztonságos legyen.